Uhri vs. Sankari - Miten kysyä hyödyllisiä kysymyksiä?

Tarot on parhaimmillaan voimaannuttava työkalu, jolla voi löytää tapoja muovata elämäänsä sellaiseksi kuin haluaa. Kuitenkin yksi kritiikki, mitä ennustamista ja tarot-työskentelyä vastaan esitetään, on sortuminen fatalismiin ja lamaannuttavaan huonot kortit = ei kannata edes yrittää -mentaliteettiin.


Tilannekatsaus ei sinänsä ole huono tulkinta. Kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, on ihan kiva tietää mitä tuleva tuo tullessaan. Tämä teema koskee nimenomaan tilanteita, joissa kysyjällä on ongelma, joka aiheuttaa haittaa elämässä. Tällöin helpoin tapa muuttaa passiivinen tulkinta (mitä minulle tapahtuu) aktiiviseksi (mitä minä teen) on kysyä aktiivisia kysymyksiä. Useimmiten vastaus riippuu kysymyksestä. Siispä, kun mietit kysymyksenasettelun sellaiseksi, että saat tilanneraportin sijaan neuvoja, olet jo erittäin hyvillä jäljillä! Seuraavassa muutamia vinkkejä:


1. Mikä on haluttu lopputulos?

Tietääkö kysyjä itse(kään) mitä haluaa? Mikä on tilanne ja mikä on haluttu lopputulos? Jos ei tiedä mihin haluaa päätyä, sinne on vaikea päästä! Onko tilanteessa ehtoja, esim. haluan jatkaa suhdetta, mutta vain jos menemme naimisiin? Tai haluan uuden työpaikan, vain jos työajat ovat paremmat ja työympäristö mukavampi kuin nykyisessä paikassani? Koita päästä ongelman ytimeen, niin vastauksetkin ovat parempia.


2. Tee tulkinta vaihtoehdoille A ja B

Nosta kysyjä ja hänen tekemisensä kysymyksen keskiöön, ja tarkastele erilaisia vaihtoehtoja. Työpaikan vaihdon tapauksessa vaikkapa mitä tapahtuu jos A) jään vanhaan tai B) alan etsiä uutta? Tai otanko vastaan paikan A vai B? Kannattaako A) vaihtaa työpaikan sisällä, B) hakea uutta työtä ja vaihtaa sitten vai C) irtisanoutua heti ja katsoa mitä tapahtuu? Sen sijaan, että katsot pelkästään mitä parisuhteelle tapahtuu, katso mitä sinulle/kysyjälle tapahtuu jos A) lähdet tai B) jäät. Kun kysyjä tiedostaa jo, että hänellä on ongelma, kannattaa ohjata tulkintaa ongelman ratkaisuun eikä sen toteamiseen, että "tässä on nyt ongelma".


3. Katso, mitä pienen arcanan maita tulkinnassa nousee esiin

Sauvat ja lantit viittaavat yleensä enemmän konkreettisten tekojen tarpeeseen. Sauvat saattavat neuvoa taistelemaan päämäärän puolesta, lantit miettimään mitä siemeniä pitää kylvää jotta haluttu lopputulos saadaan kasvatettua. Sauvat osoittavat helpommin nopeaan toimeentarttumiseen, lantit puolestaan hitaampaan prosessiin.


Tässä on hyvä myös huomata, että kaikki kysyjät eivät suinkaan ole valmiita toimimaan, vaan toivovat tarot-tulkinnalta avainten sijaan tulevaisuuden muuttamista. Tämä on ihan ymmärrettävää. Pahassa jumitilanteessa moni meistä toivoo, että Joku Muu tulisi ja ratkaisisi asian meidän puolestamme. Kysyjällä voi olla voimat lopussa ja mieli maassa, ja ennustaja voi tuntua viimeiseltä oljenkorrelta samaan tapaan kuin lottolappu kiperässä taloustilanteessa. Tästä syystä tulkitsijalta tarvitaan tulkintataidon lisäksi myötätuntoista otetta. On tärkeä myös muistaa, että vaikka kysyjälle voikin antaa vaimet käteen, hänen pitää kuitenkin itsensä ottaa ne käyttöön.

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Kun aloin tekemään tulkintoja ammattimaisesti, sain useasti asiakkailtani hämmentävää palautetta. Yksi toisen jälkeen kiitteli minua siitä, kuinka hyödyllisiä ja konkreettisia tulkintani olivat. Hämme

Eräs hauska tapa yhdistellä tarot-kortteja ja numerologiaa, ja laskea itselleen tarot-horoskooppi. Aiheesta on kirjoittanut Mary Greer mm. kirjassa Archetypal Tarot (vanha versio joka minulla on, on n