Tarot-pöydät: Kolmen kortin risti

Tänään esittelyssä ehdoton go-to tarot-pöytäni, kolmen kortin risti. Kehitin sen alunperin kuukausittaisiin tulkintoihin, joissa asiakas haluaa katsauksen muutamalle seuraavalle kuukaudelle, mutta sittemmin olen siirtynyt käyttämään sitä peruspöytänä tilanteissa, joissa halutaan päästä kysymyksen ytimeen nopeasti.


Se koostuu nimensä mukaisesti kolmesta kortista (ylläri!):

1. Tilanne

2. Ristiriita (laitetaan poikittain ensimmäisen kortin päälle)

3. Neuvo


Katsotaanpa positioita tarkemmin!


1. Tilanne

Ensimmäinen kortti kuvaa vallalla olevaa tilannetta tai olosuhteita. Fokuksen määrittelee kysymys, eli mikä onkaan tiedustelun kohteena. Tämä kortti on siis se, "misää mennään", lähtökohta.


2. Ristiriita

Kakkoskortti kertoo, mikä aiheuttaa kitkaa kysymyksen tilanteessa. Tämän kortin voi hyvin usein lukea negatiivisena vaikutteena, ja jos ristinä on normaalisti positiivinen kortti, voi olla kyse esim. hyvän asian liiallisuuten menemisestä (annan lopuksi pari esimerkkiä!). Ykkösen ja kakkosen risti voi myös kuvata ristiriitaisia haluja ja odotuksia, varsinkin kun kyseessä on ongelmatilanne. Asian ydin kuitenkin on, että nämä kaksi ensimmäistä korttia kuvaavat asian ytimessä olevan ristiriidan.


3. Neuvo

Kolmas kortti antaa neuvon siitä, miten edellisestä ristiriidasta päästään yli, tai mitä pitää ottaa huomioon, jotta tilanne ratkeaisi kysyjän kannalta parhaalla tavalla. Jos neuvon kohdalla on kovin negatiivinen kortti (tyyliin miekkojen 10), luen sen usein lisävaroituksena ja saatan vetää ekstrakortin katsomaan voisiko tilannetta parantaa jollain tapaa (eli siis tavallaan otan ylimääräisen neuvokortin). On kuitenkin myös totta, että joskus nihkeät asiat vaan pitää käydä läpi, ja parempi ennaltavaroitettuna kuin sokkona.


Tässä vielä kaksi esimerkkiä pöydästä:

1. Rahatilanne elokuussa (lanttien 4 – Aurinko – Oikeus)Lanttien 4 osoittaa rahan olevan tiukassa, ja tilanne vaatii kulukontrollia ja säästämistä. pidä kiinni omistasi. Risteävä Aurinko taas viittaa siihen, että kysyjällä voi olla ylioptimistinen olo omasta varallisuudestaan, ja houkutus pistää luottokortti laulamaan on melkoinen. Neuvona Oikeus muistuttaa että teoilla on seuraukset, eli jos pistää rahaa tuulemaan niin ei kannata ihmetellä seuraavassa kuussa ilmestyviä laskuja. Älä mieti pelkästään hetken huumassa vaan pitkällä tähtäimellä.


Lisähuomio – pöydässä on kaksi ison arcanan korttia, eli kakkos- ja kolmoskortti saavat hieman ekstrapainoarvoa. Neuvoisin kysyjää miettimään nimenomaan tuota syy-seuraussuhdetta, ja ehkä keksimään ennalta tapoja, joilla Auringon optimismia voisi toteuttaa ILMAN rahankäyttöä (tai minimaalisella rahankäytöllä).2. Parisuhde jumissa, miten edetä? (maljojen 3 – majojen 10 – maljojen 8)Tässä versiossa ristiriita muodostuu siitä, että toinen osapuoli haluaa jatkaa huoletonta ja nautiskelevaa elämää (olkoon sitten pelkkä tapailu, erillään asuminen, lapsettomuus) ilman ylimääräisiä vastuita, kun taas toinen osapuoli haluaisi jo asettua aloilleen tai elättelee toiveita perheen perustamisesta. Koska maljojen 3 on ykköspaikalla, on "vapaa ja huoleton" ollut tilanne toistaiseksi, mutta nyt toisen osapuoleen toiveet ovat muuttuneet – ja tämä nostaa ristiriidan suhteeseen.


HUOM: kysyjä voi olla kumpi tahansa näistä positioista (vapaus/perhe-elämä), se ei välttämättä käy ilmi korteista. Tästäkin syystä tulkintoihin saa tarkkuutta myös kysyjän kanssa käydystä keskustelusta – ei kannata heti olettaa sanomatta kuinkapäin asia on!


Joka tapaksessa neuvo on sama – kysyjän pitää ottaa pieni irtiotto ja kysyä itseltään mitä hän oikein haluaa tilanteessa. Maljojen 8 viittaa sisäiseen matkaan, oman vaiston kuuntelemiseen ja seuraamiseen. Vaikka puhutaankin irtiotosta, kyse ei automaattisesti ole parisuhteesta luopumisesta! Enemmänkin siitä, että ottaa itselleen aikaa kuunnella itseään ja selvittää itselleen, mitä haluaa ja minne vaisto vetää menemään. Sekavassa tilanteessa tämä on itse asiassa aika yleinen neuvo, koska jollei tiedä mitä haluaa, on sitä vaikea saavuttaa.


Lisähuomio: Pöytä on täynnä maljoja, joten kyseessä ovat lainehtivat tunteet. Joskus selkeyttä voi tuoda myös "elementin vaihto", eli pelkän tunteiden kuuntelun sijaan asiaa lähestytään esimerkiksi logiikan (miekat = ilma) kautta. Kysyjää voi kehottaa vaikkapa ihan listaamaan paperille ajatuksia puolesta ja vastaan, tai kirjoittamaan tajunnanvirtaa aiheen ympäriltä päivittäin viikon ajan. Kirjoittaminen on eräs hyvä tapa päästä ulos oman päänsä sisältä.

1 view0 comments

Recent Posts

See All

Kun aloin tekemään tulkintoja ammattimaisesti, sain useasti asiakkailtani hämmentävää palautetta. Yksi toisen jälkeen kiitteli minua siitä, kuinka hyödyllisiä ja konkreettisia tulkintani olivat. Hämme

Eräs hauska tapa yhdistellä tarot-kortteja ja numerologiaa, ja laskea itselleen tarot-horoskooppi. Aiheesta on kirjoittanut Mary Greer mm. kirjassa Archetypal Tarot (vanha versio joka minulla on, on n