Miten aloittaa tarotin opiskelu?

Uusi vuosi, uusi kieli! Olen pitkään harannut vastaan suomeksi bloggaamista, mutta tarot-maailmassa törmään JATKUVASTI samaan ongelmaan - nimittäin suomekielisten lähteiden puutteeseen. Siispä, yritetään ratkaista osa ongelmasta ja blogata suomeksi. Ajatuksissa myös podcast aiheesta, mutta siitä enemmän kun päästään niin pitkälle.


Mutta aiheeseen. Viimeksi pari päivää sitten minulta kysyttiin kirjasuosituksia tarotin opiskeluun. Aiemmin on kysytty nimenomaan suomenkielisiä kirjasuosituksia. Ja tässä on kaksi ongelmaa.


  1. Itsetunnustautuneena bibliofiilinä minulla on itse asiassa hyvin tiukka linja kirjojen ostamiseen. Jos ostaisin kaikki kiinnostavat, ei rahaa, aikaa eikä tilaa jäisi millekään muulle. (Varsinkaan sitä rahaa.) Toisin sanoen, vaikka tiedän jonkin verran kirjoja ja tiedän mistä löytää kirjasuosituslistoja (tässä esim. hyvä vaikka onkin 10 vuotta vanha jo!: https://www.thetarotlady.com/25-tarot-books-you-must-read-if-you-want-to-grow-your-tarot-skills/ ), en ole itse ihan hirveästi lukenut tarot-kirjalllisuutta enkä sitä hirveästi omista.

  2. Sain oman ensimmäisen tarot-pakkani esiteininä (muistaakseni, koska ei hajuakaan olinko 11, 12 vai 13 vuotta. Mutta jotain sitä luokkaa), ja tästä on kirjoitushetkellä noin 25 vuotta. Sain samalla ohuen tarot-kirjan, Pia Virtakallion "Tarot"in. Internettiä ei ilmiselvästi ollut, ja olin siis pelkästään tuon kirjan varassa monta vuotta. Se on lyhyt ja ytimekäs, lähestymistavaltaan jungilainen, eikä ehkä se kirja, mitä suosittelisin nykyään aloittelijalle. Kuitenkin se oli mitä oli, ja sillä pääsi hyvin alkuun.

Eli, minulla ei ole laajaa tarot-kirjastoa ja omasta alusta on ihan hiton pitkä aika. Mistä ihmeestä siis revin suosituksia uusille aloittajille? Ja tätä siis kysyn nimenomaan ITSELTÄNI, koska tarot on niin laaja systeemi ja opiskelen sitä itsekin yhä vielä kaikkien näiden vuosien jälkeenkin. Ja olisin itse varmaan myynyt käden ja jalan ja toisen munuaiseni jos olisin alussa saanut kysyä joltain samaa neuvoa.


Ensimmäinen ja tärkein askel on kuitenkin seuraava:


Aloita.

- Osta pakka (kiva jos saat lahjaksi, mutta sen voi myös ostaa ihan itse. Sen laatu ei kärsi siitä).

- Pakan mukana tulee yleensä pieni ohjevihkonen jossa korttien merkitykset lyhyesti - käytä sitä.

- Ala vetää pakasta kortteja ja katso mitä ne tarkoittavat. Kysy yksinkertainen kysymys, vedä kortti tai pari, ja katso mitä ne merkitsevät.

- Lisäpisteitä saa, jos kirjoittaa näitä ylös johonkin, koska ne jäävät paremmin muistiin, mutta rehellisyyden nimissä tunnustan että itse en vaan saa aikaiseksi. Tätä kuitenkin suosittelee lähes kaikki tarot-opettajat eli jos vaan saat itsesi tekemään sen, elämä varmasti helpottuu.


Kirja on kiva, mutta sitä ei tarvitse alkuun. Alkuun on tärkeintä vain aloittaa. Jason Miller on todennut eräässä podcastissa neuvona aloittelevalle noidalle/maagikolle (vapaasti muistista kääntäen) "hanki mikä tahansa kirja tai vaikka valmis loitsupakkaus ja suorita yksi loitsu. Äläkä siirry toiseen kirjaan/lähteeseen ennenkuin olet tehnyt käytännössä edes yhden loitsun siitä kirjasta mitä olet lukemassa. Koska tärkeintä on aloittaa." Tämä pätee täysin tarotiinkin. Sitä ei opi sen yhden kirjan aikana, eikä ensimmäisen kirjan tarvitse edes olla hirveän hyvä. Se on vain sisääntuloaukko, sitä ei kannata miettiä liikaa. Se mikä ratkaisee on miten jatkaa, miten harjoittelee, miten itse katsoo kortteja ja niiden suhteita.


Tiedän, ettei tämä neuvo kanna kovin pitkälle. Siksipä jatkan tätä blogisarjaa nyt jonkin aikaa, suomeksi kirjoittaen. Tämänaamuisen brainstormauksen tuloksena tulee postausta ainakin aiheista aloittelijalle sopivat pakat, erilaisia pikkuharjoituksia, millaisiin paloihin tarotpakkaa voi oppimisen kannalta jakaa yms.


Ja ideoita otetaan vastaan! Kommentoi facessa, instassa tai lähetä sähköpostia (laeticia.soderman _at_ gmail.com). Mikä askarruttaa? mistä erikoisesti haluaisit kysyä? Sana on vapaa!


Lisäksi bubbling under:

- suomenkielinen tarot-podcast

- sarja tarot-workshoppeja keväällä, livenä Helsingissä jos rajoitukset suovat
50 views1 comment

Recent Posts

See All

Kun aloin tekemään tulkintoja ammattimaisesti, sain useasti asiakkailtani hämmentävää palautetta. Yksi toisen jälkeen kiitteli minua siitä, kuinka hyödyllisiä ja konkreettisia tulkintani olivat. Hämme

Eräs hauska tapa yhdistellä tarot-kortteja ja numerologiaa, ja laskea itselleen tarot-horoskooppi. Aiheesta on kirjoittanut Mary Greer mm. kirjassa Archetypal Tarot (vanha versio joka minulla on, on n