"Mitä tulevaisuus tuo tullessaan?"

Koska käytän tarot-kortteja työssäni nimenomaan ennustusvälineenä, tämä kysymys on keskeinen. Miltä tulevaisuus näyttää? Miltä näyttää rakkauselämäni? Mitä näet taloudellisen tilanteeni suhteen? Mitä energioita on ilmassa kesälle ja syksylle?


Toisaalta on mahtavaa, että tarot-korttien käytön monista puolista puhutaan kirjoissa, mediassa, podcasteissa ja tarot-kursseilla. Ne ovat loistava työkalu itsetutkiskeluun, manifestointiin, coachaukseen ja tuhanteen muuhun asiaan. Olen itsekin puhunut paljon tarotin monikäyttöisyyden puolesta.


Toisaalta välillä tuntuu, että niiden hyvin perinteinen käyttötapa eli ENNUSTAMINEN jää hieman lapsipuolen asemaan. Ei ole tavatonta, että haastattelussa tarot-tulkitsija jopa suoralta kädeltä kieltää olevansa ennustaja. Olen myös nähnyt vihjauksia siitä, kuinka ennustaminen ei välttämättä ole tarot-korttien "hyödyllisintä" käyttöä. Aiheesta on hyvin mielenkiintoinen keskustelu englanniksi Tarot bytes -podcastin jaksossa nro 90 – jos englanti taipuu niin kannattaa kuunnella! Joka tapauksessa, niin mielenkiintoista kuin asioiden syväanalyysi tarotilla onkin, kannattaa kokeilla myös ihan "vanhanaikaista" ennustamista!


Tässä pari vinkkiä!


1. Vedä useampi kuin yksi kortti

En ole ylipäänsä yksittäisten korttien vetämisen suurin fani tulkintatilanteissa. Minusta parhaisiin tuloksiin pääsee, kun itse kortin merkityksen lisäksi voidaan tarkastella sen suhdetta muihin kortteihin sen ympärillä. Siksi ehdotankin, että vedä 3 korttia! Tällä tavalla saat dynamiikkaa korttien välille. hyviä vaihtoehtoja ovat esim.


- mennyt / nykyinen / tuleva

HUOM: tässä "nykyinen" viittaa siihen hetkeen, jota tulkitaan, ei tulkinnan tekemisen hetkeen! :) Tällä tavalla saat katsauksen siihen, mistä on lähdetty (mennyt), mitä tapahtuu halutussa ajanjaksossa (nykyisyys), ja mikä on todennäköisin lopputulema lähitulevaisuudessa.


- Oma lempparini eli 3 kortin risti = tilanne / ristiriita / neuvo

Ensimmäinen kortti näyttää ympärillä vallitsevan energian tai tilanteen, sen mikä on luontaisesti fokuksessa halutussa ajanjaksossa, toinen kortti näyttää sen, mikä kinnaa, mikä aiheuttaa ristiriitaa (tämä voi olla negatiivinen asia, tai sitten ei!), ja kolmas kortti antaa konkreettisen neuvon, miten saada mahdollisimman paljon irti tilanteesta.


2. Tarkenna aihepiiriä

Ennustaa voi ihan "yleisestikin", mutta itse tykkään tarkentaa rajausta hieman. Työ, rakkaus, tavoitteet, perhe-elämä, raha-asiat – mitä tarkempi kysymys sitä tarkempi vastaus! Lisäksi tämä antaa harjoitusta korttien tulkintaan eri teemojen suhteen. Vaikka tietyt kortit liitetäänkin helposti tiettyihin teemoihin (esim. maljojen 2 parisuhteisiin, lanttien 3 työprojekteihin jne), jokainen kortti voidaan tulkita tilanteeseen kuin tilanteeseen. Jos aihepiiriä ei rajata, päätyy helposti tulkitsemaan maljojen kakkosen parisuhteeseen, vaikka kyse voikin olla työkumppanuudesta! :)


3. Tarkenna aikarajausta

Haluatko tietää kesästä? Heinäkuusta? Koko vuodesta? Viimeisestä lomaviikosta? Muista taas, että mitä konkreettisempi kysymys, sitä konkreettisempia vastauksia sillä saa. Toisaalta päiväkohtaiset tulkinnat eivät aina anna aikaa isompien teemojen läpikäyntiin. Itse pidän eniten kuukausista tai vuodenajoista.


4. Haluatko muuttaa jotain?

Tuliko nihkeitä kortteja? Tulevaisuus näyttää kurjalta? Ennustaessa (ainakin minun mielestäni) näkyy ns. "todennäköisin tulevaisuus jos asiat jatkuvat omalla painollaan". Jos tulevaisuus näyttää ikävältä, kannattaa miettiä miten asian voisi korjata ennalta. HUOM. Toinen vaihtoehto on se, että korteissa näkyy kaikesta huolimatta eteen tuleva haaste (varsinkin jos aikajänne on pitkä). Silloin ota nihkeät kortit etukäteisvaroituksena, niin voit olla ainakin hieman valmistautuneempi tilanteeseen kun se sattuu päälle.


5. Tarkkaile, miten kortit pitivät paikkansa

Kun kortit on vedetty, kannattaa myös jälkeenpäin analysoida tulokset. Miten ennustus piti paikkansa? Olisitko halunnut muuttaa jotain? Eikö hommassa tunnu olevan päätä eikä häntää? Omasta tarkkuudestaan kannattaa myös pitää lukua, koska jos työkalusta ei tunnu olevan apua, sitä ei toki kannata käyttää. Suhtaudu hommaan uteliaisuudella! Oliko tulkinnassa varaa, kysymyksenasettelussa, korttien ymmärtämisessä, vai tuntuuko vain yksinkertaisesti siltä, ettei tulevaisuuden ennustaminen ole sinun juttusi? Kaikki ovat ihan valideja pointteja.


Kuten aina, testaa, kokeile, leiki, analysoi!

5 views0 comments

Recent Posts

See All

Kun aloin tekemään tulkintoja ammattimaisesti, sain useasti asiakkailtani hämmentävää palautetta. Yksi toisen jälkeen kiitteli minua siitä, kuinka hyödyllisiä ja konkreettisia tulkintani olivat. Hämme

Eräs hauska tapa yhdistellä tarot-kortteja ja numerologiaa, ja laskea itselleen tarot-horoskooppi. Aiheesta on kirjoittanut Mary Greer mm. kirjassa Archetypal Tarot (vanha versio joka minulla on, on n