Kuinka säilyttää kipinä tarotin opiskelussa?

Tällä kertaa hieman lyhkäisempi (?) postaus, koska elämä ja aikataulut. Mutta, erittäin olennainen kysymys joka tapauksessa!


Eli, kuinka säilyttää innostus tarotin opiskelussa? Tämä on nimittäin hyvinkin maratonmainen harrastus, ja tasaisin väliajoin kiinnostus vaan ... ei jaksa nousta. Liikaa kortteja, ei jaksa muistaa, ei jaksa kiinnostaa. Mikä avuksi? Millä palauttaa kipinä parisuhteeseen korttiesi kanssa? Uusi pakka kenties? Uusi kirja?


1. Mistään pitkäaikaisesta elämänsä osasesta ei kannata odottaa olevansa 100% innostunut joka päivä tästä ikuisuuteen. Sain ekan pakkani noin 25 vuotta sitten. Se ei tarkoita, ettäkö olisin aktiivisesti lukenut ja opiskellut päivittäin tai edes viikottain tarotia. Kun olisinkin! Mutta ei, siihen väliin mahtuu jopa VUOSIA joina en ole juurikaan lukenut. Tai olen hyvin hajanaisesti silloin tällöin tsekannut jotain, mutten varsinaisesti aktiivisesti yrittänyt oppia lisää. Viimeisin ehkä 4-5 vuotta ovat taas olleet huomattavasti aktiivisempia. Jossain vaiheessa saattaa taas tulla passiivisempi vaihe. Elämä on aaltoliikettä eikä kaikelle yksinkertaisesti aina riitä intoa ja energiaa.


2. Jos korttien merkitysten opiskelu alkaa väsyttää ja tuntuu raskaalta, luovu hetkeksi kirjoista ja ota leikkimielinen ote. Keksi tarinoita korttein kuvista - äläkä yritä pysyä kiinni "virallisissa merkityksissä". Itse esim. leikin "salakuuntelevani" korttien henkilöitä, ja kehittelin kaikkia huvittavia repliikkejä kuvien henkilöille ja postailin niitä facebookkiin.


3. Jos taas ensisijaisesti luet intuitiolla, mutta tuntuu ettet saa korteista irti ihan niin paljoa kuin haluaisit, hanki kirja - niin yksityiskohtainen kuin käsiisi saat (esim. Rachel Pollackin 78 Degrees of Wisdom on tähän hyvä), ja sukella korttien symboliikkaan. Saatat alkaa saada symboleista kiinni uudella tavalla, ja päästä uudelle tasolle intuitiivisenkin tulkinnan kanssa.


4. Kuuntele/lue muiden tarot-tulkitsijoiden juttuja. Podcastit esim. ovat loistavia, koska yhdessä podcastissa saatetaan haastatella useita hyvinkin erilaisia tulkitsijoita. Ehdoton suosikkini on Theresa Reedin Tarot Bytes ja Tarot for the Wild Soul - molemmat englanniksi. Jos tiedät hyvän suomenkielisen, niin suosittele kommenteissa vaikka!


5. Mieti, kuinka syvällisesti haluat oikeasti itsesi tarotiin upottaa. Ja tarkoitan tätä ihan kaikella myötätunnolla ja tosissani - kaikkea ei tarvitse itse opetella. Miksi tarot kiinnostaa? Vetääkö se sinua oikeasti puoleensa, vai onko sinulla sellainen tunne, että syystä X, Y ja Z sinun pitäisi osata lukea tarotia? Haluatko lukea itsellesi? Haluatko katsella kauniita kuvia? Tuntuuko sinusta että haluat ammattimaiseksi tarot-tulkitsijaksi (ja tätä kannattaa harkita pitkää ja syvällisesti, koska siinä on paljon vastuuta ja sudenkuoppia. Oikeasti.)? On ok vain omistaa pakka ja katsella sitä opaskirjan kanssa. On ok vetää hihasta. On ok konsultoida opaskirjaa (minäkin teen näin). Kaikessa ei tarvitse olla pro.


Elämässä on hitosti mielenkiintoisia asioita, oletko VARMA että tarot on yksi niistä? Koska jos vastaus on rehellinen "kyllä", se palaa takaisin elämääsi vaikka hetkeksi lopettaisitkin. Olen itse nyt viimeisen puolen vuoden aikana palannut harrastukseen, jonka jätin ihan alkutekijöihinsä 10 vuotta sitten koska aika oli vain silloin väärä. Ja nyt ihmeellisellä vauhdilla huomaankin olevani takaisin siinä virrassa. Jos tarot ja sen opiskelu väsyttää, laita pakka sivuun hetkeksi. Aina ei kannata painaa pakolla eteenpäin. Kyllä se pakka hyppää takaisin käsiin kun aika on oikea.

11 views0 comments

Recent Posts

See All

Ajatuksenani oli kirjoittaa muutama kirjoitus aiheesta burnout ja tarot, mutta asiaa muutaman minuutin mietittyäni huomaan tässä pienen ironian – burnoutista kärsivän ei pitäisi hirveästi yrittää tehd