Käytännöllisyys tulkinnoissa

Kun aloin tekemään tulkintoja ammattimaisesti, sain useasti asiakkailtani hämmentävää palautetta. Yksi toisen jälkeen kiitteli minua siitä, kuinka hyödyllisiä ja konkreettisia tulkintani olivat. Hämmentävää tämä oli siksi, että vasta tässä minulle selkeni että on olemassa myös ammattilaisia, jotka eivät ole selkeitä ja konkreettisia tulkinnoissaan.


Tämän EI ole tarkoitus olla mikään kauhistelupäivittelyhaukkumispostaus. Nämä asiakkaat olivat erittäin tyytyväisiä myös niihin näkijöihin, kanavoijiin ym. joihin minua vertasivat! Jokaisella meillä on oma tyylimme, ja asiakas löytää ja käy siellä, missä tyylit sopivat yhteen. Myöskin on otettava huomioon, että käytän itse hyvin vähän muiden tulkitsijoiden palveluita, enkä koskaan ole käynyt kanavoinnissa, selvänäkijällä, enkä muilla kuin korttiennustajilla. Eli suoraan sanottuna minulla ei ole hajuakaan muusta kentästä koska en yksinkertaisesti ole kiinnostunut asiakkaan roolissa näistä palveluista. Kukin tekee sitä mihin sielu kutsuu.


Mutta siis, minulle tarot on AINA ollut suurelta osin käytännön analysointityökalu, jonka käyttämistä aion jatkaa siihen asti, kun tunnen saavani siitä hyötyä. Tähän kuuluu myös siis se, että jos tuntisin ettei tästä tule hullua hurskaammaksi jollain osa-alueella, todennäköisesti lopettaisin sen harjoittamisen. En tiedä miten tai miksi tarot välttämättä toimii, mutta niin kauan kuin se tuntuu toimivan, pidätän itselläni oikeuden käyttää sitä apuna.


Miten sitten saada tulkinnoista käytännönläheisiä? Tässä pari ideaa:

  1. Sen sijaan, että pelkästään kysyt miten asiat ovat, kysy mitä asialle voisi tehdä jotta pääset haluttuun lopputulokseen. Tilannekatsaus on hyvä ensiaskel, mutta usein oleellisempaa on se, miten siitä pääsee eteenpäin.

  2. Opettele kysymään hyviä kysymyksiä. Mitä oikeasti haluat tietää? Mikä kysymys antaa sinulle mahdollisimman paljon tietoa, jotta voit toimia? Äläkä pelkää kysyä jatkokysymyksiä – se on aivan eri asia kuin kysyä sama kysymys uudestaan ja uudestaan uuden vastauksen toivossa. Opettele olemaan rehellinen itsellesi. Mitä oikeasti haluat ja mitä olet valmis tekemään päästäksesi sinne?

  3. Harjoittele tulkitsemaan samaa korttia eri skenaarioissa. Vedä kortti (tai pari), ja mieti mitä ne tarkoittaisivat raha-asioissa? Rakkaudessa? Varoituksena? Neuvona? Työssä? Huvissa? Käytännönläheisyys vaatii aina kontekstin missä kortti tulkitaan.

  4. Harjoittele kolmen kortin ristillä (linkkaa). Kysy mahdollisimman konkreettisia kysymyksiä: Miten päätän viikon ruokalistan? Kannattaako minun siivota tänään vai ensi viikolla? Millä saan lisää säpinää parisuhteeseen? Kyse ei ole siitä, ettäkö kannattaisi kysyä korteilta ruokalistasta – ei todellakaan (yliriippuvuus tarot-tulkinnoista on sinänsä paha asia), vaan siitä, kuinka luetaan muutama kortti kokonaisuutena, ja muodostetaan siitä konkreettinen neuvo tehdä jotain.


Tarot-harjoituksiin kannattaa suhtautua leikkinä, jotta liika vakavuus ei kahlitsisi luovuutta. Kun leikit omalla ajalla, voit olla paremmin läsnä ja todellisesti mahdollisten asiakkaiden (tai omien) pulmien kanssa.

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Eräs hauska tapa yhdistellä tarot-kortteja ja numerologiaa, ja laskea itselleen tarot-horoskooppi. Aiheesta on kirjoittanut Mary Greer mm. kirjassa Archetypal Tarot (vanha versio joka minulla on, on n