Älä panttaa tietoa tulkitsijaltasi!

Tämä on mielenkiintoinen ilmiö, johon törmää silloin tällöin asiakastyössä. Kysyn asiakkaalta esim. rakkaustulkintaa pyydettäessä kertomaan lisätietoja (onko kumppania vai ei, jotain viritystä ilmassa vai ihan "puhdas pöytä"), ja asiakas ei halua kertoa. Ilmeisesti kyseessä on halu testata "onko kyseessä oikea ennustaja" tms. Tarinat kylmäluennasta ja ihmisten huijaamisesta ruokkivat tätä ilmiötä, ja on ihan totta, että kylmäluentatekniikoita voi käyttää ennustustilanteessa asiakkaan johdatteluun.


Lähtökohtaisestihan asiakas saa tehdä ihan mitä maksetulla ajallaan haluaa, mutta jos nyt kuitenkin maksat ajasta tarot-tulkitsijan kanssa niin luennasta saa suurimman hyödyn jos tietyt perusasiat on ensin tiedossa. Tämä johtuu siitä, että samat kortit saavat kevyesti erilaisen merkityksen tilanteesta riippuen. Konkreettisena esimerkkinä Kuu jota risteää Maljojen 6.Kuu merkitsee epäselviä, toiveiden ja pelkojen ja vaistojen (niin "oikea" intuitio kuin epäluulotkin) värittämiä tilanteita. Vaisto vetää jonnekin, mutta kuun valossa maisema on aavemainen, pelottava mutta toisaalta maaginen. Maljojen 6 taas puhuu nostalgiasta, joko omasta eletystä elämästä tai esim. lapsuuden kultaisista muistoista. Jos kyseessä on alkava suhde, lukisin tilanteen epävarmaksi, koska kysyjällä on tietynlaisia odotuksia ja toiveita parisuhteelle menneisyydestä (oma parisuhdehistoria, vanhempien parisuhde ym) jotka eivät tunnu toteutuvan. Jos kuitenkin kyseessä on vakiintunut parisuhde, nostalgia voi yhtä hyvin pointata suhteen alkuaikojen hyviin muistoihin. Tässä on pieni mutta mahdollisesti oleellinen ero kysyjän kannalta – varsinkin jos "lapsuuden nostalgia" ei soita kelloja ollenkaan.


Tulkitsijan ei tarvitse tietää onko parisuhde onnellinen vai ei, sen toki pitäisi käydä ilmi korteista (ja näin on toistaiseksi aina käynytkin). Saat kuitenkin paremman tulkinnan, mikäli on tiedossa onko parisuhdetta ylipäänsä olemassa vai vasta toiveissa. Korttien tulkinta on hyvin luovaa puuhaa, ja koko homma pelaa pitkälti sillä, että saman kortin voi lukea erilaisina versioina riippuen aiheesta, ympäröivistä korteista ja paikasta tulkinnassa (tämä ei kuitenkaan tarkoita että kortti voi merkitä absoluuttisesti mitä vain, huom!). Jos asiakas antaa kontekstin, hiekkalaatikon jonka sisällä leikitään, homma toimii paremmin näin tulkitsijan näkökulmasta.


Mitä voi sitten pitää silmällä tunnistaakseen "aidon" tulkinnan?

  1. Itse kerron aina asiakkaalle mikä kortti on kyseessä. Korttitulkitsijan pitäisi pystyä AINA kertomaan sinulle vedettyjen korttien nimet – kirjoita ne vaikka ylös ja googlaa jälkikäteen. Vaikka variaatiota tulkinnassa onkin, jonkinlainen punainen lanka pitäisi pystyä näkemään. (on esim. hauskaa katsoa tv-sarjoissa näkyviä ennustuksia, jotka usein ovat ... aika jotain muuta kuin mitä vedetyt kortit oikeasti tarkottaisivat. Ja koska kyse on lavastetusta tilanteesta, ne kortithan voisi valita niin, että sanoma oikeasti täsmäisi. Jostain syystä niin ei vaan tehdä. Huokaus.)

  2. Jos kuulet pelkästään loistavia ja mahtavia asioita on kaksi vaihtoehtoa: joko elämäsi menee superhyvin (onnea tästä!) tai sitten sinulle kerrotaan mitä tulkitsija luulee sinun haluavan kuulla. Varsinkin jos sinulla on jokin ongelmatilanne, pyydä konkreettisia ajatuksia ja ideoita miten selvittää tilanne.

  3. Jos kuulet pelkästään katastrofaalisia ja kamalia asioita, MUTTA tulkitsija tietää miten näistä pääsisi eroon (ihan vaan pientä lisämaksua vastaan, no big deal) – kannattaa lopettaa istunto siihen. Näitä "kirouksenpoistajia" ym ilmeisesti on liikkeellä, ja minusta on aina lähtökohtaisesti jännä sattuma että sama henkilö joka kertoo sinulla olevan ongelman myös jännästi voi samalta istumalta ratkaista sen lisärahaa vastaan. Pätee niin lisäravinteisiin, coachaukseen, kuin kirouksiinkin.


Myöskin, jos et luota siihen, että tarot-tulkitsija on hintansa arvoinen – ÄLÄ MAKSA. Koskaan ei kannata ostaa palvelua, johon ei usko. Jos joku haluaa välttämättä buukata tulkinnan ja leikkiä Arvaa kukaa, mikäs siinä, saahan siitäkin palkkaa, mutta olisi sitä varmaan silloin järkevämpääkin käyttöä asiakkaan rahalle ja minun ajalleni.


Oletko sinä tai mahdollisesti tuttavasi törmänneet feikkiennustajaan? Tai mahdollisesti leikittäneet arvausleikkiä ja onkin osuttu oikeaan? Kiinnostaa tietää, kertokaa kokemuksia, vaikka kommenttilomakkeella!

3 views0 comments

Recent Posts

See All

Kun aloin tekemään tulkintoja ammattimaisesti, sain useasti asiakkailtani hämmentävää palautetta. Yksi toisen jälkeen kiitteli minua siitä, kuinka hyödyllisiä ja konkreettisia tulkintani olivat. Hämme

Eräs hauska tapa yhdistellä tarot-kortteja ja numerologiaa, ja laskea itselleen tarot-horoskooppi. Aiheesta on kirjoittanut Mary Greer mm. kirjassa Archetypal Tarot (vanha versio joka minulla on, on n